Atsipopoulou (Atsipopoulo)

Atsipopoulou, een oase van rust onder de rook van Rethymno.

Op een kleine 5 kilometer vanaf het centrum van een van Kreta’s bekendste plaatsen, Rethymno, vindt U het rustige Atsipopoulou. De naam Atsipopoulou komt voort uit het Arabische “Chatzip” wat zich laat vertalen als portier of bewaker. In sommige oude documenten komt het dorp voor als “Chatzipopoulo” wat weer verbasterd is naar Atsipopoulou. Atsipopoulou is door zijn strategische ligging door de eeuwen heen het toneel geweest van vele gevechten. In 1866 is Atsipopoulou door de Ottomaanse bezetters met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig zijn er nog veel fraaie huizen vanuit de Venetiaanse periode bewaard gebleven en vele daarvan zijn zeer goed gerestaureerd. Lopend door de vele smalle straatjes komt U dan ook nog vele fraaie staaltjes van de Venetiaanse architectuur tegen. Lopend door Atsipopoulou kan U overigens zomaar worden binnengevraagd door een van de bewoners om kennis te maken met de typische Kretenzergastvrijheid!

Atsipopoulou is tegenwoordig een snel groeiende “voorstad” van Rethymno waar u eigenlijk van alle gemak voorzien bent. Naast een aantal supermarktjes, een bakkerij, een apotheek, een aantal winkels en een gezellige bar zijn een aantal kleine tavernes waar U voor heel weinig heel goed kan eten. In een van deze tavernes, op de hoek vlak bij een monument, vindt U geen menukaart maar eet u in feite mee met de eigenaar en zijn vrouw! Een aanrader! Wilt U meer keus qua restaurants, cafés en barretjes dan kunt u vanuit Atsipopoulou in 10 minuten in het centrum van een van Kreta’s gezelligste steden, Rethymno zijn. Aanrader van KretaGriekenland.nl: To Pigadi waar chef-kok Haris Pavlakis de heerlijkste gerechten tevoorschijn tovert.

Verblijven in Atsipopoulou, Kreta!

 

In Atsipopoulou kunt U verblijven in een aantal fraai gerestaureerde Venetiaanse huizen. Een van de mooiste van deze gerestaureerde Venetiaanse huizen is Casa dell Aristea. Deze gerenoveerde villa wordt gerund door de zeer gastvrije Linda Papalexaki. Geholpen door haar familie heeft zij een omgeving gecreëerd waarin U zich zeer welkom zult voelen. De fraai ingerichte kamers zijn in zeer goede staat en de uitstekende bedden garanderen een goede nachtrust. Bent u nog niet voldoende uitgerust dan kan U na een perfect ontbijt verder bijkomen aan het kleine maar zeer mooie zwembad.  

Ook kan u via de onderstaande partijen naar Kreta: