Op 24 kilometer van Heraklion ligt, omringd door de drukke badplaatsen Chresonissos (bekend van het RTL programma Oh Oh Chreso) en Analipsis, het rustige plaatsje Anissaras. Het is slechts enkele jaren geleden gesticht en bestaat voornamelijk uit hotels en enkele appartementen. Hier is in tegenstelling tot de genoemde buurdorpen geen massatoerisme te vinden. Dit maakt Anissaras een uitstekende bestemming voor diegene die van de rust willen genieten maar die niet te ver af willen zitten van de uitgaansmogelijkheden. Zoals gezegd in Anassaris zelf vindt je maar weinig barretjes en restaurants maar wanneer je een scooter of auto huurt (zie onze verhuurpagina) dan rij je in slechts enkele minuten naar het bruisende Chresonissos.

Voor de strand liefhebbers is het goed toeven in Anassaras, het heeft namelijk een zeer mooi en schoon zandstrand. Hier kan u heerlijk genieten van de zon op een van de vele strandstoelen (voor ongeveer 5 euro per dag te huren). Ook kan je hier goed snorkelen en zeer er mogelijkheden om te duiken. Overigens kan je hier ook waterfietsen huren, boottochtjes maken (vanuit Chersonissos), bananenbootritjes maken en een waterscooter huren.Voor de liefhebbers is er ook een naaktstand te vinden.

Ben je geïnteresseerd in de Griekse cultuur dan kan je vanuit Anassaras tripjes ondernemen naar bijvoorbeeld de archeologisch vindplaats van Malia. Hier vind je ondermeer het op twee na grootste Minoische paleis van Kreta. Als je een auto hebt gehuurd is het ook een aanrader om eens een ritje te maken door de dorpjes Ano Hersonissos, Piskopiano en Koutouloufari. Hier vindt u nog iets terug van de authentieke Kretenzer cultuur.